Ξύλινες Κατοικίες

Επιλέγοντας για την κατασκευή της κατοικίας σας, ως βασικό υλικό το ξύλο, ουσιαστικά επιτυγχάνετε τον ιδανικότερο τρόπο για μια πολυτελή και υψηλής ποιότητας κατοικία, πλήρως φυσική, με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και με εξαιρετική θερμομόνωση.

Αν συμπεριλάβουμε το χαμηλό σχετικά κόστος, τον μικρό χρόνο που απαιτείται για την κατασκευή και την αμελητέα συντήρηση που χρειάζεται καταλαβαίνουμε πως είναι μια από τις ιδανικότερες λύσεις για σωστή και υγιεινή διαβίωση σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Πλεονέκτηματα ξύλινων κατοικιών

Εξοικονόμηση χρόνου κατασκευής. Ο χρόνος παράδοσης της ξύλινης κατοικίας είναι περίπου 3 μήνες.

Αντισεισμικότητα. Τα ξύλινα σπίτια είναι αντισεισμικά γιατί έχουν μικρότερο βάρος ενώ ταυτόχρονα υψηλό βαθμό ελαστικότητας. Έτσι σε περίπτωση σεισμού οι δυνάμεις ταλαντώσεως που επενεργούν στην κατασκευή είναι πολύ πιο ήπιες σε σχέση με εκείνες που επενεργούν σε μια συμβατική κατασκευή.

Οικονομία στη θέρμανση. Το ξύλο ως υλικό έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα, σε αντίθεση με τα συμβατικά δομικά υλικά. Το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετόν, 700 φορές από τον σίδηρο και 1800 φορές από το αλουμίνιο επομένως με τα σωστά θερμομονωτικά υλικά (στην τοιχοποιία, στέγη, μεσοπάτωμα) εξασφαλίζεται απόλυτη ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι με ελάχιστα έξοδα θέρμανσης ή ψύξεως του χώρου (air condition, τζάκι, θερμοπομποί κτλ.).

Συντήρηση. Τα ξύλινα σπίτια χρειάζονται μόνο εξωτερικά ένα επαναληπτικό βερνίκωμα κάθε 3 με 5 χρόνια.

Πρέβεζα
Νομός Πρεβέζης

Συνολική Επιφάνεια 40 m2
Άκτιο
Νομός Αιτωλοακαρνανίας

Συνολική Επιφάνεια 65 m2
Ιωάννινα
Νομός Ιωαννίνων

Συνολική Επιφάνεια 65 m2
Πύργος
Νομός Ηλείας

Συνολική Επιφάνεια 110 m2

Θέλετε να αναλάβουμε την μελέτη & κατασκευή της νέας σας κατοικίας;